בישראל מעדיפים לחמם את הדירות/הבתים בדרך כלל באמצעים גלויים כמו מזגנים, רדיאטורים ועוד. בשנים האחרונות התחילו קבלני בניין והעסקים בשיפוצים לעשות חימום תת ריצפתי. בשיטה זו יש הרבה צדדים לכאן ולכאן. יש בארץ מספר חברות העוסקות בהתקנת חימום תת רצפתי וכל לקוח שמעוניין בשיטת חימום זו יכול לבחון את המתאימה לו ביותר. לבדוק איזה תנאים כל אחת מהחברות הללו מעניקים ומה מידת האחריות של החברה לנזקים או תקלות ולכמה שנים. הכל צריך להיות מעוגן בהסכם כתוב מראש כדי למנוע בעיות עתידיות.
איך עובד חימום תת רצפתי?
יש שתי שיטות עיקריות לחימום תת רצפתי. אחת על ידי מים והשנייה על ידי חשמל. לפני הזמנת התקנת אחת מהשיטות רצוי וצריך לבדוק את כל התנאים של כל אחת מהן. שיטת חימום תת רצפתי על יד מים, או על ידי חשמל.
- שיטת חימום תת רצפתי על ידי מים היא בהפעלת מקור אנרגיה המחמם את המים שמסתחררים לתוך גופי חימום שיוצרים חימום ומחזירים את המים לסבב נוסף. השיטה היא פחות או יותר השיטה בה מופעלים הרדיאטורים פרט לעובדה שכשם השיטה חימום החלל הוא חימום תת רצפתי.
- בשיטת חימום תת רצפתי אין צנרת חיצונית כל הצנרת היא מתחת למרצפות כך שאין סכנה שילדים יגעו בצנרת החמה ויקבלו כוויות. משטח המרצפות מחומם באופן שווה לכל חלל החדר. הטמפרטורה קבועה, כפי שנקבע על ידי בעל הדירה, עלויות חימום תת רצפתי זולות ברבע עד חצי מעלויות חימום אחרות. השימוש במים שמסתחררים מוזילה את עלות השיטה.
למה כדאי להתקין חימום תת רצפתי?
חימום תת רצפתי מתאים לכל רצפה מכל סוג להוציא רצפות עבות במיוחד שעבורן שהשיטה אינה מתאימה. זו מערכת כמו מערכת ההסקה המרכזית. אף שבישראל החורף הוא קצר באופן יחסי למקומות אחרים בעולם והטמפרטורות אינן נמוכות במרבית הארץ יש המעדיפים לעשות בביתם חימום תת רצפתי בגלל הנוחות והאווירה בדירה. מערכת חימום תת רצפתי שולטת גם בטמפרטורה של אוויר החלל וגם בקרינה. יתרון חשוב בהתקנת חימום תת רצפתי הוא בכך שניתן לעשות כל דבר בחלל לעצב את הרהוט לפי הדמיון ואין דבר שיוכל להפריע למערכת החימום ומערכת החימום לא מצריכה שינויים בעיצוב מאחר והיא מתחת לרצפה. בשנים אחרונות גם קבלני בניינים עושים חימום תת רצפתי משותף לכל בעלי הדירות וכל אחד יכול לווסת את החום הרצוי לו בדירתו על ידי שעות שמותקן בדירה. גם בבתים חד קומתיים אפשר למצוא כאלו שעושים שיפוצים ולפני שמרצפים את הדירה מתקינים חימום תת רצפתי. אף שעלות המים והחשמל בישראל גבוהים מבין שתי השיטות לחימום תת רצפתי נראה שכדאי יותר להתקין חימום תת רצפתי עם מים. הפסקות חשמל בחורף סוער יכולות לגרום להפסקת החימום עד למספר שעות בעד שהמים מסתחררים בתוך הצנרת במעגל.