ביום יום אנחנו מרבים לדבר עם כל מי שנמצא בסביבה שלנו. מאיש המכולת עד בני המשפחה, מהמורה בבית הספר עד הילד של השכן. אנו לפעמים טוענים שאנחנו מכירים אותם אבל למעשה מבחינה פסיכולוגית אין לנו תקשורת משמעותית איתם, כל הכרות איתם שטחית ואין בעצם קיומן של שיחות מהסוג הזה סממן להבנה או/ו הכרות הדדית .
לא יאמן אבל לפעמים גם עם הילדים שלנו אין לנו תקשורת בכלל. לפעמים אין לנו תקשורת משמעותית אפילו עם עצמינו.
אם זה נשמע מוזר, זה סימן שיש הרבה בלבול בנושא והרבה מאוד אנשים חסרי הבנה לגבי המושג תקשורת בעלת ערך במונחים פסיכולוגיים.
תקשורת משמעותית היא הכרחית להתפתחות פסיכולוגית בריאה כשמדובר בילדים. וכשמדובר במבוגרים היא הכרחית אם אנחנו מדברים על קרבה, אינטימיות ,סיפוק רגשי ואיכות חיים. בכל זאת היא מצרך נדיר לרוב .
כמה בני זוג מרבים לדבר על השגרה הטכנית במשפחה ולצד שיחה על נושאים אלו הולכת ונעלמת הקרבה הרגשית ביניהם? כמה הורים לא מצליחים לדבר עם ילדיהם על תכנים משמעותיים בחייהם? איך שיחה בין אנשים מתרוקנת מכל תחושה של קירבה?
התשובה פשוטה. דיאלוג משמעותי מתרחש רק כאשר שני אנשים יכולים לדבר ביניהם ללא משוא פנים, בגובה העיניים ועל נושאים שקשורים לליבה של תכנים חשובים בעולם הרגשי העכשווי שלהם.
שימו לב חברים טובים שאיתם יש אפשרות של פתיחות רבה מהווים עבורנו מקור תמיכה בכל מצב , לפעמים אנחנו יכולים להרגיש הקלה משמעותית בהתמודדות עם קשיים כאשר ניתן לחלוק את המתרחש בחיינו ללא חשש. בשפה פשוטה אלו רגעים בהם אנחנו לא חשים בדידות. אלו רגעים של התחברות רגשית, רגעים בהם אנחנו מרגישים שיש לנו אדם שקרוב .
דיאלוג משמעותי מסוג זה יכול להתרחש באופן חד פעמי אבל כאשר אנחנו חווים סוג זה של תקשורת עם אותו אדם פעם אחר פעם אנחנו יכולים לדבר על תחושה של אינטימיות וחברות אמת.
כאשר יש לנו בתוך המשפחה אדם שאיתו אנחנו יכולים לנהל סוג כזה של שיחה אנחנו למעשה התברכנו במתנה יקרת ערך שמשמעותה יציאה מהבדידות. ניתן לומר שזכינו במערכת של תמיכה אדירה בהתמודדות עם החיים.
גם כשאנחנו מסוגלים למצוא מחוץ למשפחה סוג זה של תקשורת התברכנו. אפשר לומר שגם אז יש לנו מילוט מהבדידות. לעיתים הימצאותו של אדם כזה מחוץ למשפחה יכולה להיות משמעותית עד כדי כך שמקלה על התמודדות עם קשיים בתוך המשפחה.
כשאנחנו מסוגלים לנהל שיחות בינינו לבין עצמינו בצורה פתוחה וללא משוא פנים אנחנו מדברים על מודעות עצמית.
שני סוגים אלו של תקשורת, האחת עם עצמינו והשנייה עם הזולת הם אלו היכולים להיות משמעותיות מבחינה פסיכולוגית. הן מהוות מקור לקרבה, ידידות, אינטימיות. הן דרכים לקדם BEING WELL.
להרחיק בדידות ולטפח הבנה. לצערנו זו לא צורת המפגש הקיימת בשגרה אבל אפשר לטפח אותה, ללמוד אותה ואין כמוה בכדי לחזק קשרים משמעותיים בעיקר בתוך המשפחה .
מי יכול לסייע בכך?
פסיכולוגים שרואים ביצירת קרבה מוקד לעבודתם.
במרכז מיפל אפשר !