מדינת ישראל שנמצאת עם רוב שכנותיה במצב של אי שקט בטחוני ולא אחת, ללא כל הכנה מוקדמת, נוצרים מתחים בין צבאות ישראל והמדינות השכנות שמביאות לתקריות של ירי לעבר בתי האזרחים הגרים בקרבת הגבול. כדי למנוע מבעלי הבתים והרכבים להיפגע מזכוכית שמתנפצת ומתפזרת לכל עבר נדרשו פתרונות יצירתיים ואחד הפתרונות הן חלונות נגד ירי. החלונות מוגנים בזכוכית משוריינת, בעלת מספר שכבות שמונעת את פיזור הזכוכית והיא מותקנת רק לאחר שנבדקה בבדיקות מעבדה בארץ ובחו"ל.
חלונות נגד ירי – מה זה
חלונות נגד ירי מותקנות על רכבים הנעים באזורים מסוכנים, של כוחות הביטחון ותושבים הגרים באזור. לאורך השנים היו תקריות של ירי לעבר בתים ביישובים, בכבישי השומרון לעבר מכוניות של תושבים ואוטובוסים בשירות אזרחי וצבאי. היה צורך לחפש ולמצוא פתרונות שהתושבים באזור יוכלו לקיים חיים נורמליים ככל האפשר בין אם בתוך בתיהם ובין על הכבישים ולצורך כך מיגנו את חלונות הבתים בחלונות נגד ירי ואת חלונות המכוניות והאוטובוסים בחלונות משוריינים כך שבמקרה של ירי וניפץ הזכוכיות הנזק יהיה קטן ככל האפשר, בכל פעולת טרור.
חלונות נגד ירי משמשים גם להגנה מפני זריקת אבנים גדולות/סלעים שנוהגים המחבלים לזרוק על מכוניות הנעות על כבישי יהודה ושומרון. חלונות אלו מנעו אסונות לא מעטים כשהנהגים הצליחו לחמוק מהמחבלים ולהגיע למקום מבטחים. גם אם הזכוכית נפגעה היא לא התפזרה ובכך נמנע אסון ליושבי הרכב. גם לצורך הבטחת אנשים חשובים כמו נשיאים, ראשי ממשלה, שרים ואישים ביטחוניים נוהגים למגן את חלונות רכביהם וזאת על מנת למנוע התנקשות בחייהם.
שימוש צבאי ואזרחי
עד לפני כמה שנים נאלצו בעלי רכבים עם חלונות נגד ירי שרצו למכור את רכביהם לקבל אישור של שלטונות הביטחון. חלונות הכלים הכבדים של הצבא המופעלים ברוב המקרים באזורי טרור וגבולות המדינה, ממוגנים אף הם כדי למנוע אפשרות פגיעה במפעילים. חלק מאזרחי הישובים ביהודה ושומרון לא ממגנים את חלונות הרכב שלהם בעיקר בגלל העלות הגבוהה. המדינה ממגנת רכבים ציבוריים בלבד כמו אוטובוסים המסיעים תלמידים לבית הספר ונוסעים על הכבישים בין הישובים. אוטובוסים של אגד ורכבי כוחות הביטחון.