כיצד מתבצע צילום אוכל? והאם צלמים מקצועיים שמשתמשים בטכניקות מיוחדות למען צילום זה? אם אתם רוצים לדעת יותר על צילום אוכל ועל תרומתו לשיפור פני המוצר – חשוב שתמשיכו לקרוא את המאמר הבא:
מי שרוצה לשווק את מוצרי האוכל שלו בוודאי יודע כי צילום המוצרים הם חלק בלתי נפרד מתהליך השיווק אשר מתרחש במגוון פלטפורמות, ביניהם: הרשתות החברתיות, במגזינים, במועדות, וכמובן על גבי האריזה של מוצר.
אבל מה זה צילום אוכל?
צילום אוכל היא עבודה מקצועית אשר מתבצעת על ידי צלמים העוסקים בתחום. הצלמים באמצעות מצלמות מקצועיות, עיצוב המוצר, טכניקות ייחודיות, זוויות ואף שיפור מראה האוכל – מקנים צילום מושלם של המאכל אשר הופך אותו למגרה במיוחד.
אז באילו טכניקות משתמשים לצילום אוכל?
כאשר מצלמים אוכל משתמשים בצלמים במגוון טכניקות ייחודיות להשגת מראה אוכל מגרה יותר כאשר הטכניקות לא תמיד מגרות את מי שיודע על כך – מה שהופך את האוכל לפחות אותנטי אך בעל נראות המתקבלת בצורה מלהיבה בתמונה.
טכניקות כאלה ניתן לראות בציפוי האוכל בחומר מבריק המקנה לו ברק מגרה או שימוש בשמן מכונות לצילום מעדנים המכילים שוקולד.
ואכן שיטות אלה אינן אגדות אורבאניות, וזאת משום שישנם חומרים אשר באמת הופכים את האוכל לבעל נראות מגרה יותר!
מלבד זאת חשוב לדעת כי לא רק שיטות אלה מתבצעות בזמן צילום האוכל, אלא גם שלל טכניקות צילום כמו הבהרה של המוצר, חיזוק של צבעים, עריכה, ליטוש ועוד – מה שגם יוצר תחושה אחרת בזמן קבלת התוצאה והיא תחושה מגרה ומושכת יותר.
אז כיצד משפר צילום אוכל מקצועי את מראה המוצר?
צילום אוכל מקצועי משפר את המוצר בכמה וכמה רבים והם: נראות המוצר, הזוויות של המוצר, גודלו, מראה המרקם שלו, צורתו ואופן הצגתו באמצעות ליטושים ושיפורם.
בכך יכולים משווקים וחברו מזון ליהנות מקבלת מראה מוצר מושך בעיני הלקוח ומכאן הגדלת כמות הצרכנים וכמות המכירות.