תנועת אומ"ץ דורשת השעיה מידית של כל עובדי לשכת רה"מ החשודים בפרשיות החמורות השונות
יו"ר אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד ועו"ד יצחק מינא: "לא יעלה על הדעת שגורמים החשודים במעשים שעל-פי משפטנים פוגעים בביטחון המדינה ימשיכו להסתובב בלשכת ראש הממשלה" ∙ על-פי פרסומים שונים, ראש הסגל בלשכה, צחי ברוורמן, ניסה לכאורה להשיג פרוטוקולים מדיונים רגישים בתחילת המלחמה כדי לשנות אותם – ויש פרשות נוספות שנחקרות ∙ תנועת אומ"ץ פנתה באופן בהול ליועמ"שית על-מנת שתורה על השעיית המעורבים בפרשיות הקשות
אמנם עדיין רב הנסתר על הגלוי, אבל אין ספק שהפרשיות השונות שבהן מעורבים על-פי החשד גורמים בלשכת ראש הממשלה, מעלות חששות קשים בנוגע להתנהלות גורמים שונים בלשכה שמנהלת את המדינה.
תנועת אומ"ץ, שנאבקת באופן בלתי מתפשר בשחיתות שלטונית מכל סוג, פנתה באופן בהול ליועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, על-מנת שתורה על השעייתם של כל העובדים בלשכה אשר חשודים במעורבות בפרשות החמורות השונות.
על-פי מה שכבר שהותר לפרסום, בפרשה אחת אדם בשם אלי פלדשטיין נעצר ונחקר ע"י השב"כ בחשד לקבלת מידע רגיש שנלקח מהמערכות הצבאיות ללא היתר. מאוחר יותר פורסם אותו מידע בעיתונים זרים. לא ברור מהו מעמדו הרשמי של פלדשטיין, אולם תיעודים רבים לאורך כל החודשים האחרונים מציגים אותו בקרבת ראש הממשלה, לרבות בבסיסי צה"ל ובמקומות שבהם התקיימו דיונים רגישים.
אם החשדות נכונים, מדובר בפגיעה אנושה בביטחון המדינה: סיכון מקורות מודיעיניים, פגיעה ביכולות איסוף המודיעין החיוני למלחמה, והצגת מידע רגיש באופן מניפולטיבי שעלול לפגוע באפשרות לשחרר את הישראלים והישראליות שעדיין בשבי חמאס למעלה מ-400 ימים.
"סביר להניח כי אחת ממטרות החקירה של השב"כ היא לבחון האם פלדשטיין פעל לבדו או בתיאום עם דמויות נוספות בלשכת ראש הממשלה", ציינו ראשי אומ"ץ, היו"ר פנחס פליצ'ה פלד, ויו"ר המועצה המייעצת של התנועה, עו"ד יצחק מינא. השניים כתבו ליועמ"שית כי "לא יעלה על הדעת שגורמים החשודים במעשים שעל-פי משפטנים מגיעים לכדי פגיעה בביטחון המדינה ימשיכו להסתובב בלשכת ראש הממשלה".
"עובדי הלשכה נחשפים לסודות כמוסים. איך אזרחי ישראל יכולים לישון בשקט?"
בפרשה אחרת, כך פורסם בכלי התקשורת השונים, ראש הסגל בלשכת נתניהו, צחי ברוורמן, החזיק בתיעוד אישי רגיש של קצין צה"ל שהושג לכאורה בדרך לא חוקית ממצלמות האבטחה בלשכה. המטרה, לכאורה, הייתה לגרום לקצין הבכיר להעניק לגורם כזה או אחר גישה לפרוטוקולים מימי המלחמה הראשונים, כך שאפשר יהיה לשנותם. זיוף פרוטוקולים מונע בירור אמיתי של הגורמים למחדל החמור שהוביל ל-7/10 ושל אופן ניהול המדינה מיד אחרי הטבח בעוטף עזה – כך שגם בפרשה זו טמון סיכון לביטחון המדינה.
חשוב להדגיש כי ברוורמן לא נחקר וכי הוא מכחיש בתוקף את החשדות. יחד עם זאת כבר לפני חצי שנה נודע כי המזכיר הצבאי לשעבר של בנימין נתניהו, האלוף אבי גיל, פנה ליועמ"שית והתריע מפני ניסיונות לזייף פרוטוקולים של ישיבות מסווגות.
לנוכח הרגישות הרבה, דורש פליצ'ה פלד שכל החשודים בכל הפרשות – הן אלה שכבר נחקרו והן אלה שנמצאים תחת מעקב שב"כ או משטרת ישראל – יושעו מיד, עד להשלמת החקירה: "עובדי לשכת ראש הממשלה נחשפים מדי יום לסודות הכמוסים ביותר של מדינת ישראל. איך אזרחי ישראל יכולים לישון בשקט, כשבמקום שבו נקבע גורל המדינה ישנם עובדים החשודים במעשים כה חמורים? רק השעייתם המידית של כל החשודים עד אשר יתבררו העובדות תבטיח ניהול תקין של המלחמה שעדיין נמצאת בעיצומה, והתמודדות נכונה עם כל האתגרים העצומים שעומדים בפני המדינה בעת הנוכחית".