גוף בריא בנפש בריאה – מכירים את הפתגם הזה? משמעותו, שקל לנו להיות רגועים , שמחים ואופטימיים, כשאנו לא סובלים מכאבים או מבעיות של בריאות לקויה. למעשה, האידיאל הוא בכלל לא לחשוב על בעיות ומחלות, אלא להתנהל בעולם ללא כאבים וללא שום מעצור או גבול פיזי.
אבל מה צריך לעשות, בשביל לתחזק בריאות ברמה סבירה, כזו שכל אדם יכול להרשות לעצמו אותה? האם צריך להיות עשיר, בשביל להיות בריא? התשובה היא לא. הנה כמה טיפים שיאפשרו לכם לשמור על בריאות טובה – גם אם אתם אנשים רגילים שקמים בבוקר, הולכים לעבודה וחוזרים רק בערב.
1. שינה. אי אפשר להפריז בחשיבות של שינה טובה על תפקוד הגוף והמוח. עד כדי כך, שאנשים שאינם ישנים טוב נהיים חולים בתכיפות גבוהה יותר, עלולים ללקות בדיכאון, ומחסור עמוק בשינה גם עלול לגרור למצבים פסיכוזיים. איך דואגים לשינה טובה?
– מכבים את הניידים בבית. לא שמים על שקט, אלא מכבים. כך לא קופצים מכל רחש או רטט כי "אולי קיבלנו הודעה". גם את המחשב מכבים.
– מקפידים על הליכה למיטה בשעות קבועות.
– נמנעים מאכילה לפני השינה. זה לא בריא, וכשמערכת העיכול עובדת, הגוף עירני.
– נמנעים משתייה מרובה, כדי לא להתעורר בגלל צורך ללכת לשירותים.
– לא רואים סרטי אימה או כל דבר שיוצר מתח.
– מקפידים על חושך כמעט מוחלט. הגוף זקוק לשקט, לדממה וגם לחושך כדי להירדם.
2. אוכל. מה שאתם אוכלים משקף את מי שאתם, ואם אתם חולים לעיתים קרובות כנראה שאתם לא מקפידים על אוכל בריא במיוחד. נסו לשלב ירקות בכל ארוחה, טריים או מבושלים קצרות. אל תפריזו במלח ושמן, והימנעו מאוכל מתועש או מעובד. רובנו לא אוכלים מספיק ויטמינים, ואת זה קל מאד לספק לגוף בצורה של כמוסות או אבקה.
3. רוגע. עצבים יוצרים סף גבוה של מתח, שגורם לגוף להיות דרוך, וחשוף יותר למחלות. נסו לראות מה בחיים שלכם יוצר עבורכם מתח או עצבים, ונסו להיפטר ממנו. כן, גם אם זה כולל את החברה שמרעילה אתכם באופן קבוע בסיפורים מורטי עצבים.
4. שמחה. אנשים שמחים הם אנשים בריאים יותר. מה גורם לכם לשמחה? נסו לחשוב עם עצמכם. אולי להיפגש יותר עם חברים? אולי ללמוד משהו חדש, להכיר אנשים חדשים – ועוד.
5. ספורט. ספורט מתון אפשר לעשות בכל גיל. זה בריא לעמוד השדרה, זה משחרר אנדורפינים שיוצרים שמחה ושלווה במוח, וזה גם מאפשר לכם להזדקן באופן בריא יותר ונזקק פחות.